Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Luis Hamilton
Automoto
28.10.2022. • 13:02

HAMILTON NE OČEKUJE POBEDU OVE SEZONE U F1: Moramo da budemo realni

Luis Hamilton
AP Photo/Shawn Thew
Vozač Mercedesa ne gaji velike ambicije ove sezone u Formuli 1

Vozač Mercedesa Luis Hamilton priznao je da ne očekuje da britanski tim ostvari pobedu ove sezone u šampionatu Formule jedan, prenosi "Skaj sport".

Ekipa Mercedesa ove godine nije ostvarila nijednu pobedu, a do kraja sezone ostale su tri trke.

Hamilton je pre četiri dana na VN SAD u Ostinu osvojio drugo mesto. Titulu u konkurenciji vozača još ranije je obezbedio Holanđanin Maks Ferstapen.

Red Bul je obezbedio titulu i u konkurenciji konstruktora.

"Mislim da moramo da budemo realni. Tokom čitave godine bolid Red Bula bio je najbrži, a on je i dalje najbrži. U poziciji u SAD smo bili zahvaljujući pouzdanosti. Bilo je sjajno startovati kao treći i biti u poziciji da se borimo, ali bili su drugi ispred nas i biće ispred i u naredne tri trke", rekao je Hamilton, koji je osvojio sedam titula u F1.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena u nedelju za VN Meksika.

"Osim ako se nešto drastično ne dogodi nekome od njih, najverovatnije da nećemo imati tempo da se takmičimo sa njima. Daćemo sve što imamo i radimo na bolidu kako bismo mogli da se borimo protiv njih. Ferstapen je bio iza Šarla Leklera u Americi. Onda je obišao Šarla, prestigao mene i završito pet sekundi ispred", istakao je Hamilton, koji je šesti u generalnom plasmanu vozača sa 198 bodova.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci