Vesti EURO 2024

Dragan Džajić širi optimizam: Ne plašim se Engleza, nadam se i nokaut fazi na EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.12.2023 10:43
Dragan Džajić, predsednik FSS FSS
Dragan Džajić, predsednik FSS

Engleska na startu, pa onda dueli sa Slovenijom i Danskom, "red vožnje" su selekcije Srbije u Grupi C na EURO 2024. godine u Nemačkoj. Predsednik Fudbalskog Saveza Srbije Dragan Džajić posle žreba u Hamburgu nije delovao zabrunuto. Naprotiv.

"Ni posle ceremonije u Hamburgu nisam ni malo promenio mišljenje u odnosu na ono što sam govorio pre žreba. Svaki protivnik na Evropskom prvenstvu zaslužuje respekt i veliko poštovanje. Mi najbolje znamo koliko je teško otići na završni turnir, čekali smo 24 godine i sada treba dobro da se pripremimo, ne samo u fizičkom i taktičkom, već i u psihološkom smislu", istakao je Dragan Dažjić za sajt FSS.

Englezi su favoriti, ne samo u grupi C, već su i jedan od glavnih kandidata za osvajanje EURO. Međutim, prvi čovek Saveza ističe da nema mesta strahu.

"Ne plašim se Engleza, iako je jasno da su oni prvi favoriti, ne samo za prvo mesto u grupi, već i za osvajanje Evropskog prvenstva. Naravno, ne plašim se ni druga dva rivala u grupi, ali je jasno da samo maksimalnim pristupom i ozbiljnom pripremom možemo do željenih rezultata u sve tri utakmice. Imamo igrače koji su nosioci igre u velikim evropskim klubovima, ali imamo i one mlađe koji su željni dokazivanja i ne postoji bolja prilika da izbiju u prvi plan od najveće smotre evropskog fudbala".

 

 

Na kraju, neće biti zanemarljiva ni podrška "orlovima" posebno u Minhenu gde je "jaka" srpska dijaspora.

"Očekujem veliku podršku naših navijača i u Gelzenkirhenu i u Minhenu, a nadam se i nakon toga u nokaut fazi Evropskog prvenstva", rekao je predsednik FS Srbije.