Srbija na EURO 2024

Ne bi me iznenadilo kada bi Srbija napadala: Sautgejt odgovorio Stojkoviću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 21:09
Geret Sautgejt, selektor Engleske, ceni ofanzivni potencijal Srbije Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Geret Sautgejt, selektor Engleske, ceni ofanzivni potencijal Srbije

Dan uoči meča prvog kola C grupe (21.00, TV Arena 1 Premium), selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, nije isključio mogućnost da "orlovi" napadački krenu na Englesku, iako ova važi za glavnog favorita Evropskog prvenstva u Nemačkoj

Njegov kolega Geret Sautgejt čuo je za tu optimističku izjavu našeg stratega ili su mu je novinari preneli, kako god, spremio je repliku na glasove iz protivničkog tabora. Ugodan za čuti onima kojima je Srbija na srcu.

"Ne bi me iznenadilo kada bi Srbija napadala. Mogu brzo da igraju, da prenose loptu, ali i to mogu da rade sa puno strpljenja. Ali ni ne očekujem da će se braniti. Njihov selektor ne voli tako da igra", tvrdi Sautgejt. 

 

 

Ostrvski stručnjak pokušao je da proceni i da li će Piksi krenuti s tandemom centarfora Aleksandar Mitrović - Dušan Vlahović na "Gordi albion".

"Teško je biti sto odsto siguran. Dragan ima različite opcije, znamo da mogu da igraju u više sistema i da napadači mogu da prouzrokuju probleme. Znamo da imaju kvalitete i moramo da se suočimo sa njima, ali svaka ekipa ima svoje slabosti i naša uloga će biti da to iskoristimo".

Stojković je u svom završnom obraćanju medijima pred sutrašnji duel u Gelzenkirhenu posebno naglasio koliko je važno neutralisati strašnog Džuda Belingama.

"Iz moje perspektive, on je mlad igrač i jedan od najbitnijih igrača u reprezentaciji. Ne želimo očekivati da on ponese taj teret odgovornosti. Ima mogućnost da ga ponese na velikim utakmicama, uspeo je da se nosi sa puno toga u dosadašnjoj karijeri. Igra u sjajnom klubu, u velikim takmičenjima i znamo da se on odlično nosi sa tim. Ali, mi smo kolektiv i na svima je da odrade svoj deo posla", rekao je Sautgejt, uz konstataciju da su svi igrači spremni.