WTA

Sabalenka se približava Igi Švjontek: Zaostatak je posle turnira u Madridu "samo" 1.774 boda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2023 09:55
Sabalenka se približava Igi Švjontek: Zaostatak je posle turnira u Madridu "samo" 1.774 boda Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Poljska teniserka Iga Švjontek io ve nedelje je najboljeplasirana na WTA listi, a iza nje je Beloruskinja Arina Sabalenka koja joj se približila na 1.774 boda.

Inače, ove dve teniserke su se sastale u finalu Mastersa u Madridu i pobedu je odnela drugolasirana igračica na listi najbojih, pa joj Poljakinja više ne beži toliko mnogo, kao što je to bio slučaj pre samo nekoliko nedelja.

Obe igračice će ove nedelje učestvovati na turniru u Rimu i to će biti prilika da se Beloruskinja još više približi velikoj rivalki koja je na čelu WTA liste više od godinu dana.

Treća na WTA listi je Džesika Pegula, četvrta Karolina Garsija, a peta Koko Guf, a zatim slede Elena Ribakina, Ons Žaber, Marija Sakari, Darija Kasatkina i Petra Kvitova.

Najbolja srpska teniserka i dalje je Aleksandra Krunić na 127. mestu, vrlo blizu nje je i Olga Danilović na 138. poziciji, dok je Natalija Stevanović 199. igračica sveta.