WTA

Arina Sabelenko je najbolja na WTA listi: Iga Švjontek večeras može da je pretekne

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.11.2023 10:09
Iga Švonjtek pobedila Arinu Sabalenko u Kankunu Tanjug/AP Photo/Fernando Llano
Iga Švonjtek pobedila Arinu Sabalenko u Kankunu

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u finale Završnog WTA turnira sezone u meksičkom Kankunu, pošto je jutros u polufinalu pobedila Beloruskinju Arinu Sabalenku 6:3, 6:2.

Meč je trajao jedan sat i 37 minuta, a ovo je bio deveti međusobni duel poljske i beloruske teniserke i šesti trijumf Ige Švjontek.

 

 

"Hvala ovim divnim navijačima koji su uvek uz mene. Oni mi daju energiju da igram na turnirima od decembra do novembra što nije lako. Njihova podrška mi mnogo znači i nadam se da će biti uz mene na finalnom susretu", poručila je nakon plasmana u finale poljska teniserka, koja je trenutno drugoplasirana na WTA listi.

Iga Švjontek će večeras od 23.30 časova u finalu turnira u Kankunu igrati protiv Amerikanke Džesike Pegule, koja je pre dva dana u polufinalu bila bolja od sunarodnice Koko Gof 6:2, 6:1.

Poljakinja će u slučaju da osvoji turnir u Kankunu preuzeti prvo mesto na WTA listi i završiti godinu kao prva teniserka sveta, a ukoliko to pođe za rukom Amerikanki, Sabalenka će prvi put u karijeri završiti godinu na prvom mestu WTA liste.

Turnir u Kankunu igra se za nagradni fond od devet miliona dolara.