Novak Djoković

Novak Đoković i Laslo Đere u klinču za osminu finala US Opena: Tek drugi duel dvojice zemljaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 17:40
Novak Đoković i Laslo Đere u klinču za osminu finala US Opena: Tek drugi duel dvojice zemljaka Guliver

Novak Đoković i Laslo Đere dobro guraju na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Sjedi jenih Američkih Država u tenisu, ali su došli do tačke gde može biti samo jedan Srbin u nastvaku Grend slema u Njujorku, obzirom na to da ih je žreb stavio na istu stranu kostura (02.15), a oni ispratili prethodne rivale iz Njujorka. 

Nema dileme oko toga ko je već viđen kao pobednik, jer Đoković nije samo prvi reket naše zemlje već i najbolji "reketaš" sveta svih vremena, pa bi čak i pobeda sa jednim izgubljenim setom bila zaista iznenađenje. Ne samo što je 36-godišnji Beograđanin ekspert za osvajanje turnira serije 2.000, jer ih samo on ima 23 u svojoj impozantnoj kolekciji ATP trofeja, već svoj povratak u SAD i Njujork želi da iskoristi za još veći beg Rafaelu Nadalu, Rodžeru Federeru i osvalim velikanima "belog sporta". Plus je u dobroj formi, iako je napravio podužu plansku takmičarsku pauzu posle izgubljenog finala Vimbldona.

Đere nema njegove kvalitete, iskustvo, pa ni ambicije, ali zato 28-godišnjak iz Sente može da se pohvali sa usponom igre i pozicije u singl poretku. Tridesetosmi na ATP listi vezao je poslednjih nedelja finale turnira u Hamburgu, Top 4 takmičenja u Kicbilu i četvrtfinale turnira u Vinston Sejlemu. Ni na jednom nije uspeo da stigne do treće profesionalne titule u karijeri, ali je nagovestio svoj najbolji plasman na US Openu.

Na prelazu između petka i subote po srednjeevropskom vremenu nema šta da izgubi, naprotiv, može samo da dobije svakim osvojenim poenom i gemom protiv kolege iz Dejsvi kup reprezentacije naše zemlje, a od Novaka (više) zavisi koliko će uživati u ovom duelu, a koliko e patiti protiv drugog reketa sveta. 

U njihovom jedinom duelu, na Serbia openu 2022. godine uspeo je da uzme prvi set (2:6), dok je u preostala dva pao tek u taj brejkovima (6:7, 6:7).