Novak Djoković

Đoković nakon pobede: I dalje se krećem dobru za jednog starca

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

30.08.2023 22:16
Đoković nakon pobede: I dalje se krećem dobru za jednog starca Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Nakon što je rutinirao Bernabea Zapatu Miraljesa u drugom kolu US Opena, Novak Đoković je odmah na terenu govorio o meču u kome je rivalu dozvolio svega šest gemova.

Prvo je upitan da li je zadovoljan susretom.

"Da  i ne. Bio je težak meč pogotovo u prvom setu, posle toga je bilo lakše, posebno kada je sunce zašlo. Nisam dobro počeo, ali sam zadovoljan drugim i trećim delom igre", počeo je srpski as.

Zatim je bivšu teniserku, Rene Stabs, koja radi intervjue sa igračima na US Openu, zanimalo šta Novaku prolazi kroz glavu dok igra duge poene.

"Da li mi ovo treba u životu... Šalim se, zato i treniramo po nekoliko sati dnevno za sve ono što može da nas sačeka na terenu. Večernja i dnevna sesija su dva različita sveta. Ako nisi spreman moraš da kažes sam sebi da kažes da jesi i da se prilagodiš".

Potom se osvrnuo i na svoju fizičku spremu.

"Telo drugačije reaguje nego pre deset godina. Dobro je da imam dan pauze između mečeva, mogu da se oporavim. Srećan sam što sam ovde i što igram pred ovom publikom, to mi daje motivaciju. Posle 20 godina dolaženja u Njujork i dalje želim da se takmičim".

Stabs ga je potom upitala ko bi pobedio u meču, trenutna verzija Đokovića ili ona od pre deset godina.

"3:0 za 36-godišnjaka, bez problema. Šalim se, ne želim da igram protiv sebe, ali moram u glavi uvek, kada pobedim Novaka u glavi pobedim i protivnika".

Za kraj, dodao je koje karakteristike ga razlikuju u odnosu na početak karijere.

"Iskustvo i čuvanje energije. Voleo bih da imam eksplozivnost kao pre 10 godina, ali i dalje se krećem dobru za jednog starca".