Novak Djoković

Mats Vilander hvalio Đokovića: Neverovatno je kako je reagovao u teškoj situaciji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 12:13
Mats Vilander hvalio Đokovića: Neverovatno je kako je reagovao u teškoj situaciji Guliver

Mats Vilander je nekada često kritikovao Novaka Đokovića, a danas spada u komentatore koji ga možda u javnosti i najviše hvali na velikoj sceni. 

Iako srpski teniser nije uspeo da osvoji 24. grend slem trofej, odnosno osmi na Vimbldonu, u čemu ga je sprečio mladi Karlos Alkaraz, Vilander je uputio niz lepih reči u vezi sa ponašanjem Đokovića posla izgubljenog finala na terenima Ol Ingland kluba.

"Zaista cenim što je jedan od najvećih, i možda najveći teniser svih vremena, reagovao tako u ovoj situaciji", počeo je Vilander. 

"Videli smo ga kako je izgubio, što je jako teško, a isto tako to kako se ponašao na terenu je briljantno. To što je uradio u intervjuu i tokom ceremonije je sjajno", nastavio je Mats Vilander.

Novak je uprkos tome što je doživeo težak poraz i što je propustio nekoliko velikih prilika da tok meča okrene u svoju korist, imao snage da lepim rečima obasipa igru svog rivala i proglasi ga za najboljeg tenisera.

"Neverovatan je šampion i podigao je sport na novi nivo, a sada dolazi Karlos Alkaraz koji ga izaziva. Ovo je veliki trenutak za naš sport. Voleo bih da Novak osvoji 30 grend slemova zbog svega što je uradio za sport, ali je važno da imamo novog šampiona na Vimbldonu i još je važnije da je to Alkaraz jer je poseban i to je nešto što možda nikad nismo videli, a mislim i na veliku trojku. Ima dodir Federera, strast Nadala, a defanzivne sposobnosti Novaka Đokovića. Na sve to ima vremena i smeje se na finalu Vimbldona. To je neverovatno", zaključio je Mats Vilander.