Novak Djoković

Na talonu vrh ATP liste i milionska zarada: Đoković pored glavnog ima i sporedne motive u svom devetom finalu Vimbldona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2023 09:18
Na talonu vrh ATP liste i milionska zarada: Đoković pored glavnog ima i sporedne motive u svom devetom finalu Vimbldona Guliver

Novak Đoković već neko vreme ne krije da su mu u trenutnom životnom dobu profesionalni fokus Grend slem turniri i dalje pomeranje teniskih granica, jer želi sve više vremena da provodi sa decom i suprugom, bez suvišnog trošenja na putovanja s jednog na drugi kraj sveta i učestvovanja na svim iole važnijim turnirima.

Tako u današnjem finalu Vimbldona sa Karlosom Alkarazom želi dodatno da pobegne pratiocima na listi osvajača četiri najveća ATP turnira, međutim nisu zanemarljivi ni ostali benefiti od eventualne pobede nad Špancem.

Ukoliko nastavi šampionski niz na londonskoj travi, započet još u finalu protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona 2018. godine, najpoznatiji Srbin na svetu ponovo će se zarotirati sa Alkarazom na vrhu ATP liste. Odnosno, opet gledati svu konkurenciju sa vrha "brda", što je radio rekordnih 389 nedelja u svojoj teško prepričivoj karijeri.

Takođe, trijumfom nad 16 godima mlađim momkom sa Pirineja zaradio bi 2,7 miliona evra i time dodatno potvrdio status tenisera sa najvećim prihodima od turnirskih nastupa u istoriji "belog sporta". U ovom trenutku, zvanična ATP statistika kaže da je samo od majstorija na terenu skupio 169.762.762 dolara.