Novak Djoković

Đoković nakon plasmana u finale: Bilo je neizvesnije nego što rezultat govori

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2023 18:40
Đoković nakon plasmana u finale: Bilo je neizvesnije nego što rezultat govori Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Srpski teniser, Novak Đoković, je pobedom nad Janikom Sinerom (3:0) obezbedio plasman u svoje deveto vimbldonsko finale.

Uprkos tome što nije izgubio niti jedan set, istakao je da je meč bio veoma neizvestan:

"Polufinale je, uvek je gusto, mora da bude, kao što je i bilo i sada, tri gusta seta, mada to možda ne pokazuje konačan rezultat i sve ono što se dešavalo na terenu sve vreme. Bilo je neizvesno. Treći set je mogao da ode na njegovu stranu. Imao je je na 5:4 nekoliko drugih servisa, promašio je nekoliko udaraca i dozvolio mi da dođem do taj-brejka. Mnogo prisitska u trećem setu, imao sam šanse na početku, ali je pokazao i dokazao zašto je jedna od lidea buduće generacije i jedna od najbolji igrača već sada. Sjajno je biti deo te nove generacije", rekao je Novak pa dodao:

 

 

"Voleo bih da verujem da igram najbolji tenis. Voleo bih da je to slučaj. Mi smo deo individualnog sporta i morate da se uzdate u sebe i da doeđete u najbolje fizičko i mentalno stanje, i emocioanlno, pre nego što izađete na teren. Pokušavam da ne gledam na godine kao na ometanje, ili kao na faktor koji bi mogao da odluči ishod na terenu. Naprotiv, 36 je novih 26... Dobar je osećaj. Osećam mnogo motivacije, i dalje sam inspirisan da igram tenis koji toliko volim. Ovaj sport mi je dao toliko u životu, mojoj familiji, mom timu. Večito sam zahvalan, pokušaću da budem iskren i da uzvratim uslugu ovom sportu koliko god mogu", istakao je Srbin.