Novak Djoković

Što ga više provociraju, to Đoković jače udara: Zapravo mi čine uslogu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 13:19
Što ga više provociraju, to Đoković jače udara: Zapravo mi čine uslogu Guliver/AP Photo/Alastair Grant, File

Novak Đoković na samom Centralnom terenu protiv Džordana Tompsona nije imao većih problema. Iako je druga dva seta dobio na nešto teži način, srpski teniser je do trećeg kola Vimbldona stigao maksimalnom pobedom.

Ali…

Na relaciji publika – teren (Novak Đoković) bilo je varnica. Srpski teniser i ove godine prinuđen je da trpi razne provokacije i niske udarce, kako od organizatora tako i od navijača.

"Oni meni zapravo čine uslugu. Što više navijaju protiv mene meni je bolje. Kod mene probude nešto što možda ne žele da vide", izgovorio je Novak ono što mnogi već dugo znaju.

U prošlosti su "otrovne strelice" prema Đokoviću u najčešćem slučaju stvarale od Srbina "mašinu za mlevenje rivala".

"Da i ne. Kao igrač želiš da imaš većinu publike na svojoj strani, ne želim da igram u ratobornoj atmosferi, ali to je većina mečeva u mojoj karijeri. To je sudbinski tako određeno i to je u redu, nekad mi je teže to da prihvatim, nekada ne razumem publiku i ponašanje, ali nekada imaju pravo. Neko odvažan pa dozvoli sebi nešto više da uradi, onda mora da očekuje moju reakciju. To se dešavalo u prošlosti i u većim turnirima svuda po svetu, to mi daje gorivo i dodatni motiv", rekao je Đoković.