Novak Djoković

Novak Đoković: Sam sam na terenu, ali nikada nisam sam na putu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.06.2023 16:26
Novak Đoković: Sam sam na terenu, ali nikada nisam sam na putu Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, zahvalio je porodici, timu, prijateljima, navijačima i svima koji su mu pomogli da doprinese stvaranju istorije.

Đoković je pre nedelju dana osvojio titulu na Rolan Garosu i stigao je do 23. grend slem trofeja. On je postao teniser koji je osvojio najviše grend slem trofeja u istoriji.

"Razmišljao sam o magičnoj 23. grend slem tituli, koju sam osvojio pre sedam dana na Rolan Garosu. Proveo sam divno vreme sa svojim timom i porodicom. Bila je to teška bitka prethodnih nedelja, ali pobeda je slađa kada znaš da si ostavio sve na što imaš na terenu. Zahvalan sam za podršku, pre svega navijačima. Vi ste najbolji navijači koje čovek može da poželi. Hvala što ste bili uz mene kada mnogi nisu. Znajte da to zaista ceni", napisao je Đoković na Instagramu.

 

 

"Takođe se zahvaljujem porodici, timu, prijateljima, svima koji su pomogli i doprineli stvaranju istorije. Sam sam na terenu, ali nikada nisam sam na putu. Duboko cenim i priznajem važnost najbližih ljudi u mom životu i njihovu ogromnu toleranciju, strpljenje i ljubav tokom svih ovih godina profesionalne karijere", dodao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da je svestan da se zbog svojih stavova često suočavao sa kritikama.

"Veoma sam blagosloven što sam tu gde jesam i često pokušavam da se podsetim na svoj put. Počev od Srbije, koja je uvek moj dom, gde je moje srce. Suočavanja sa nedaćama u skoro svakoj fazi života samo me je učinilo jačim. Biti autentičan, otvoren, pošten, velikodušan, hrabar, danas su dragocene vrednosti koje se osuđuju i kritikuju na svakom koraku. Međutim, sa ovim vrednostima nastavljam da krčim put novim generacijama. I nastavljam putem koji mi je toliko dao. Bog je veliki", zaključio je Đoković.

Đoković će u ponedeljak započeti 389. nedelju na čelu ATP liste, a naredni turnir na kojem će učestvovati biće Vimbldon koji startuje 3. jula u Londonu.