Novak Djoković

Željko Rebrača "skida kapu": Nikola Jokić je najbolji srpski košarkaš svih vremena

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.06.2023 18:55
Željko Rebrača "skida kapu": Nikola Jokić je najbolji srpski košarkaš svih vremena MN Press

Denver je osvojio prvi put u istoriji šampionsku titulu u NBA ligi, pošto je jutros u petoj utakmici pobedio Majami rezultatom 94:89. Denver je u seriji slavio sa 4:1. Jokić je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije, čestitke su stizale sa svih strana sveta. Nekadašnji košarkaš Željko Rebrača nema dilemu da je Jokić najbolji srpski igrač svih vremena.  Čestitao je i njemu na titulama kao i Novaku Đokoviću na osvajnju Rolan Garosa i 23. Grend slemu.

"Mislim da ne razumeju mentalitet nas Srba. Malo smo specifični i tvrdoglavi, možemo da idemo u dva pravca, u onaj pozitivan, ali nekada i u onaj negativan. U istoriji smo videli dominaciju u timskim sportovima, a sada i u individualnim. Imamo sada dva najbolja igrača na svetu, Đokovića u tenisu, a Jokića u košarci. Pokazali smo da možemo i da ne odustajemo. Ono što je najbitnije je neodustajanje i verovanje u taj krajnji cilj", rekao je Rebrača za Tanjug.

Jokić je na petom meču za Denver postigao 28 poena i imao 16 skokova i četiri asistencije. Oborio je silne rekorde plej-ofa NBA.

"Jokić je naš najbolji košarkaš svih vremena, verovatno i evropski. On je trenutno najbolji igrač sveta. Jokić je trenutno košarkaška anomalija, koji pokazuje da ne mora da bude fizički građen da bi uspeo. On je momak koji dominira ne samo asistiranjem i skokovima, već čini saigrače boljim, to je nešto neverovatno. Ja mu skidam kapu na svemu što je uradio i pokazao".

 

 

On je podsetio da je Jokić dva puta u karijeri bio proglašen za MVP regularnog dela sezone u NBA ligi.

"Imao je mnogo kritičara posle osvajanja dve titule MVP u regularnom delu sezone NBA lige, sada je osvojio šampionski prsten i proglašen je za MVP finala. Ne znam šta više može u košarci da se uradi".

Nekadašnji srpski igrač tvrdi da se evropska košarka po kvalitetu približila NBA ligi.

"Mnogo evropskih košarkaša dominira u NBA ligi. Nije to tako bilo ranije. Možemo da budemo ponosni na to. Možemo i mi iz Srbije da budemo ponosni, jer imamo najboljeg košarkaša na svetu. Najbolji tim Evrolige teško da može da dobije najbolji klub iz NBA. Međutim, verujem da evropski timovi mogu da pobede klubove NBA lige", zaključio je Rebrača.