Novak Djoković

Janik skinuo Đokovića sa australijskog trona, sada "nišani" Medvedeva na trećem mestu ATP liste

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 10:58
Janik Siner, italijanski teniser, s trofejem AO 2024 Guliver
Janik Siner, italijanski teniser, s trofejem AO 2024

Posle kraćeg predaha od osvajanja Australijan opena, gde je na putu do premijerne Grend slem titule u svojoj kratkoj profesionalnoj karijeri sa puta sklonio neprikosnovenog vladara Melburna, Novaka Đokovića, Janik Siner sada želi da prvi put izbije na 3. mesto ATP liste. Za to će mu biti potrebno da osvoji predstojeći turnir u Roterdamu. 

Pobednk AO 2024 postavljen je za prvog nosioca takmičenja serije 500, a na ruku mu ide što trećeplasirani u singl poretku tenisera, Danil Medvedev, neće učestvovati ni braniti prošlogodišnjih maksimalnih 500 ATP bodova. 

Zato, ako Siner dobije sve mečeve skinuće Rusa sa broja 3. Bez obzira što bi mu to donelo malih pet bodova viška u odnosu na starijeg kolegu sigurno bi mu bilo puno srce zbog još jednog velikog iskoraka u svetu odraslih.  

 

 

Prvi rival australijskog šampiona je domaći as Botik van de Zandšulp. Mogući protivnik u drugom kolu je Gael Monfis, pod uslovom da savlada kvalifikanta.

Četvrtfinale bi moglo da ga spoji sa Aleksanderom Bublikom, koji je u nedelju osvojio titulu u Monpeljeu. Još teži posao bi mogao da ga čeka u polufinalu, gde ga verovatno čekaju Hubert Hurkač ili Igo Imber.

Ni donji deo žreba nije mnogo slabiji. Projektovani parovi četvrtfinala: Siner (1) – Bublik (6), Hurkač (4) – Imber (7), Dimitrov (6) – Rune (3) i De Minor (5) – Rubljov (2).

Na istom turniru u Holandiji trebalo je da učestvuje i Hamad Mađedović, ali je talentovani Srbin bio prinuđen da se zhvali na vajld karti i odustane od igranja.