Novak Djoković

Radujem se meču sa Đokovićem, probaću da dam 100 odsto: Janik Siner bez izgubljenog seta na AO, ali skroman pred polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 18:09
Novak Đoković i Janik Siner, polufinalisti Australijan Opena 2024 Gukiver
Novak Đoković i Janik Siner, polufinalisti Australijan Opena 2024

Novak Đoković mora da dobije još dva meča da bi odbranio primat na Australijan Openu i pojačao svoju rekordnu kolekciju Grend slem titula na čudesnih 25, za početak da se u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu (04.30) u "reši" polufinalnog rivala Janika Sinera. Za šta će biti najboljem teniseru sveta svih vremena biti potrebno da uloži svu svoju fizičko-mantalnu snagu i iskoristi sve što zna o "reketanju". 

 

 

Ne samo zbog toga što je mlađani Italijan dobio dva od šest međusobnih duela već i zato što nije izgubio nijedan set od početka ovogodišnjeg turnira u Melburnu, dok se Srbin mučio u nekim mečevima. 

"Za ovo treniramo, da igrate protiv najboljih na svetu. Očigledno je da Novak ima neverovatan rekord ovde i za mene je zadovoljstvo što ću igrati sa njim, posebno u završnici turnira jer to čini stvari zanimljivijim. Radujem se meču, iako znam da će biti teško. Probaću da kontrolišem ono što mogu, a to je da dam 100 odsto sa pravim stavom i da se borim za svaku lopticu. Videćemo kako će se završiti, više od toga ne mogu da uradim, ko god da je na drugoj strani mreže. Probaću da se pripremim što bolje", objasnio je medijima na Ozi openu Siner. 

Koliko je ovaj 22-godišnjak u odličnoj formi i koliko ima samopouzdanja pokazao je i njegov povratak iz velikog minusa u taj-brejku četvrtfinala protiv Andreja Rubljova (1:5). 

"Jeste kasno završen meč, ali to nema nikakav uticaj, imamo dva slobodna dana između mečeva za odmor i pripremu meča. Dobro je što sam protiv Rubljova imao ovakav test, neizvestan taj-brejk, takve stvari su ponekad potrebne. Čak i da sam izgubio taj set, skoncentrisao bih se na naredni."

 

 

Strani novinari pokušali su da ga "navuku" da priča o potencijalnom kasnijem završetku meča i tome da je meč mogao da traje i do 3-4 ujutru po lokalnom vremenu da je Rubljov dobio set. Međutim, Italijan nije hteo da traži takve izgovore. 

"Igram dok se meč ne završi. Igrao sam meč četvrtfinala grend slema i vreme nije bitno. U mojoj glavi sam znao da ću imati dane za odmor ako pobedim, bez obzira na to kada se meč završi. Jednostavno, ne gledam sat. Dobra vest je što je termin bio u vreme kada odgovara navijačima u Evropi, što je za mene takođe bilo važno. Osetio sam podršku svih i to je to", zaključio je vodeći reket reprezentacije Italije, koja je krajem prošle godine osvojila Dejvis kup.