Novak Djoković

Ečeveri mora još da uči od idola, Đoković bez problema do osmine finala Australijan opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2024 11:45
Novak Đoković Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Novak Đoković

Novak Đoković je u veoma dobroj igri, bez oscilacija pobedio Argentinca Tomasa Martina Ečeverija 3:0 (6:3, 6:3, 7:6) i plasirao se u osminu finala Australijan opena, gde će igrati protiv bolje iz duela Manarino-Fric koji je u toku. Bio je ovo jubilarno 100. meč Đokovića na AO i 92. pobeda.

Novak Đoković je otvorio prvi set kao i u prethodna dva duela na Australijan openu protiv Prižmića i Popirina - lakim osvajanjem 6:3. Tomas Ečeveri nije uspevao da ugrozi Novaka koji je iskoriostio drugu brejk loptu, poveo sa 4:2, a zatim rutinski, sigurnim servisom stigao do prednosti od 1:0.

 

 

Svetski broj jedan je u prva dva kola padao u igri i gubio drugi set, ali je danas bio daleko sigurniji. Napravio je brejk u trećem gemu, zatim poveo 3:1 i dobrim servisima i izborom udaraca, pogotovo na drugi servis Argentinca, brzo je stigao do vođstva od 2:0 - 6:3. Sjajno je Đoković odigrao deveti gem na servis Ečeverija kada je drugim brejkom u setu sebi obezbedio prvi servis na otvaranju trećeg.

 

 

Sjajno je servirao Đoković tokom meča, to mu je davalo sigurnost, mada je Ečeveri pripretio u sedmom gemu kada je stigao do 40:40, ne i da napravi brejk. Nije bilo brejka ni u 10. gema, mada je Novak imao 30:15 i dve prilike da zada završni udarac. Nesvojstveno je oba puta pogodio mrežu, pa je Ečeveri došao do 5:5. Činilo se da bi Argentinac mogao da iznenadi Novaka u narednom gemu kada je poveo 30:15, ali usledila su tri sjajna servisa srpskog asa, jedan divan drop šot i vođstvo od 6:5. Uspeo je Ečeveri da uvede set u taj brek, a tu je Novak ipak neprikosnoven. Dobio je taj "dodatak" 7:2 i čeka rivala u osmini finala.