Novak Djoković

Počeo Australijan open: Đoković protiv Prižmića kreće u pohod na 11. titulu u Melburnu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.01.2024 08:47
Počeo Australijan open: Đoković protiv Prižmića kreće u pohod na 11. titulu u Melburnu Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje danas u devet sati po srpskom vremenu pohod na 11. titulu na Australijan openu. Prvi rival na "Rod Lejver" areni u Melburnu biće mu 18-godišnji kvalifikant Dino Prižmić iz Hrvatske, iz Splita, koji trenutno zauzima 178. mesto na ATP listi.

Novak Đoković je na konferenciji za medije uoči meča istakao da je sa povredom zgloba, koju je zadobio na Junajted kupu, sve u redu.

"Ja sam sebi najveća pretnja, to je uvek tako, a onda i svi drugi najbolji teniseri sveta. Od nekih se očekuje više nego od drugih, ali ovo je slem, 128 igrača. Zglob mi je dobro. Imao sam vremena od poslednjeg meča do sada. Dobro treniram, nema bola na treninzima, videćemo kako će dalje biti. Nije ozbiljno kao povrede koje sam imao 2021. i prošle godine, to su bile gore povrede. Ne mogu da predvidim hoće li se vratiti, moramo da vidimo", istakao je Đoković.

 

 

Osvrnuo se i na pitanje o "zlatnom slemu". "Nije tajna da verbalizujem svoje ciljeve i da želim da osvojim svaki slem, ali samo se nadam sada da mogu da počnem sezonu pobedom u Melburnu. Ovo je teren na kojem sam postizao velike stvari. Nadam se da mogu da budem blizu nivoa koji sam prikazao prošle godine, to je bio jedan od najviših nivoa koje sam prikazao ovde. Duga je godina, prvo Melburn, pa posle sve drugo", poručio je Đoković.