Novak Djoković

Radujem se finalu sa Đokovićem: Karlos Alkaraz priziva novi derbi sa kraljem Australijan Opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 14:21
Radujem se finalu sa Đokovićem: Karlos Alkaraz priziva novi derbi sa kraljem Australijan Opena Guliver/AP Photo/Alessandra Tarantino

U Melburnu sutra počinje prvi Grend slem u 2024. godini, a ako sve bude teklo po planu 28. januara šampiona će odlučiti duel Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza. U najmanju ruku zato što su srpski i španski teniser prvi i drugi reket sveta i, bez obzira na kvalitete i povremene pobede rivala, najbolje što "beli sport" ima u ovom trenutku.

Shodno tome, mediji ih stalno propituju za međusobne okršaje, čak i pre nego što izvedu prvi udarac na nekom turniru, kao što je bio slučaj u Alkarazovom obraćanju "sedmoj sili" pre sutrašnjeg početka takmičenja iz serije 2.000.

"Uvek želim da igram protiv najboljih, da vidim gde sam. Igrati protiv Novaka na mestu na kojem je skoro nepobediv bio bi odličan test. Radujem se tome da dođem do finala i nadam se da ću igrati protiv njega", rekao je mnogo mlađi, ali teniski vrlo potentni momak sa Pirineja.

 

 

Pre toliko, sa svih strana, željenog sudara vlasnika svih važnijih teniskih rekorda iz Beograda i njegovom potencijalnog naslednika obojica moraju, naravno, da sruše brojne prepreke. Počev od Hrvata Dina Prizmića, u slučaju vlasnika 24 Grend slem titule i branioca trona u Melburnu, odnosno Špančevog startnog takmaca - Francuza Rišara Gaskea. 

"Raduje me ova godina, nadam se da će biti dobra kao 2023. Pripremio sam se jako dobro, moram da napredujem u nekim stvarima koje nisam radio dobro prošle godine. Da napredujem i na terenu i van njega, svi mogu da budu bolji, nisam savršen, niko nije. Cilj je da osvojim još jedan grend slem, ne bih imao ništa protiv da ponovim 2023. godinu", istakao je Alkaraz

Novak i Karlos imaju iza sebe pet međusobnih odmeravanja snaga, a Srbin vodi s 3:2 u pobedama. Đoković je prošle sezone deseti put "odservirao" sve rivale na AO, dok je Alkaraz propustio taj turnir.