Novak Djoković

Đoković počeo sa trenizima u Melburnu: Žreb za Australijan open u četvrtak, troje srpskih tenisera od srede u kvakifikacijama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 08:55
Novak Đoković Guliver
Novak Đoković

Najbolji svetski teniser i branilac titule na Australijan Openu, Novak Đoković stigao je u Melburn i počeo sa trenizima za prvi Grend slem u sezoni koji počinje u nedelju 14. januara.

Organizatori su najavili da će izvlačenje parova za glavni žreb Australijan Opena biti održano u četvrtak, 11. januara sa početkom u 03.00 časa po srednjeevropskom vremenu uz direktan prenos na zvaničnom Jutjub kanalu turnira.

Pre toga, biće organizovane kvalifikacije koje su počele rano jutros, a kroz njih će plasman na veliku scenu pokušati da izbori i troje srpskih tenisera.

 

 

U muškoj konkurenciji je to Hamad Međedović će se sastati sa Markom Čekinatom iz Italije, u ženskoj konkurenciji Olga Daniloivć će odmeriti snage protiv Belorusikinje Irine Šimanović, dok će Natalija Stevanović igrati protiv domaće igralice Maje Džoint. Sva tri meča na programu su u sredu, 10. januara, samo što organizatori još nisu objavili tačnu satnicu.

Od srpskih prepredstavnika, pored Novaka Đokoviča, plasman u glavni žreb još su obezbedili Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović.

Titulu u muškoj konkurenciji, kao što smo rekli, brani najbolji svetski teniser Novak Đoković, a u ženskoj druga igračica na WTA listi, Arina Sabalenka iz Belorusije.

Organizatori prvog Grend slema u sezoni su odlučili da povećaju nagradni fond, pa će tako šampioni u obe konkurencije umesto 2.975.000 dolara, koliko im je pripalo prošle godine, sada osvojiti po 3.150.000 dolara.

Novak Đoković će pre starta turnira odigrati i egzibicioni meć koji je na programu u četvrtak i na kojem će mu u dublu društvo praviti Arina Sabalenka, dok će sa druge strane mreže biti Stefanos Cicipas i Marija Sakari.