Novak Djoković

Alkaraz stigao u Melburn: Španac u Australiji ima jasan cilj da skine Đokovića sa prvog mesta ATP liste

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 11:02
Karlos Alkaraz Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Karlos Alkaraz

Španski teniser, Karlos Akaraza doputovao je u Melburn, gde je počeo sa trenizima pred početak Australijan Opena koji je zakazan za 14. januar.

Drugi teniser na ATP listi trenutno ima 8.855 bodova, što je 2.200 manje od lidera Novaka Đokovića koji u Australiji brani trofej osvojen prošle godine.

 

 

Glavni cilj mladog Španca upravo je da pokuša da "skine" Noleta sa Malburnskog trona i tako se domogne liderske pozicije na listi najboljih igrača sveta, budući da pobednik turnira dobija 2.000 bodova, a Đoković ih upravo toliko brani od prošle sezone.

Alkaraz je počeo da trenira na glavnom terenu "Rod Lejver arene", a pre nego što odigra svoj prvi meč dvonedeljnog takmičenja u Melburnu, Španac će nu ovom gradu odigrati i dva humanitarna meča.

Najpre će u sredu 10. januara odmeriti snage protiv domaćeg tenisera Aleksa di Minora, a dva dana kasnije i protiv Danca Kaspera Ruda.

kako su najavili organizatori cela ulaznica za ove mečeve biće simboličnmih 20 dolara i kompletan prihod je namenjen ugroženoj deci. 

Mladi Španac je krajem 2023. godine u Saudijskoj Arabiji odigrao još jedan egzibicioni meč u kojem je bio bolji od Novaka Đokovića i najavio da bi ove sezone mogao da bude ozbiljan konkurent najboljem teniseru svih vremena koji je već 407 nedelja na čelu ATP liste.