Novak Djoković

Nisam svež, ali idemo po trofej: Novak Đoković najavljuje pobedu nad Italijom i plasman u finale Dejvis kupa

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.11.2023 08:29
Nisam svež, ali idemo po trofej: Novak Đoković najavljuje pobedu nad Italijom i plasman u finale Dejvis kupa Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Najboji teniser sveta, Novak Đoković izjavio je nakon plasmana u polufinale Dejvis kupa, da će se selekcija Srbije boriti i dati sve od sebe na terenu protiv Italije.

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Britanca Kamerona Norija sa 2:0 (6:4, 6:4) u drugom meču četvrtfinala Dejvis kupa i obezbedio Srbiji plasman u polufinale.

"Sjajan meč. Igrati za svoju zemlju je uvek najveće zadovoljstvo i motivacija. Dobro sam počeo, servirao veoma dobro kada je bilo potrebno. Nori je podizao nivo igre, servirao veoma lepo, bilo je teško igrati protiv levorukog tenisera, nisam igrao protiv mnogo njih u poslednje vreme, sve u svemu, sjajno je ispalo", izjavio je Đoković i dodao:

"Drago mi je što izgledam sveže, ali iskren da budem, nisam svež. To je i očekivano, uzevši u obzir broj mečeva u poslednje vreme. Igram možda i najbolji tenis ikada, jašem na talasu samopouzdanja. Uvek je dodatna motivacija igrati za zemlju, deo mene se raduje odmoru i tome da ostavim reket, ali ne mogu sada da uživam u tim mislima, već treba da igram najbolje što mogu i da pobeđujem."

Đokovićev naredni protivnik će biti Janik Siner protiv kojeg je nedavno odigrao dva meča na završnom mastersu u Torinu i pobedio ga u meču za trofej..

"Italija je sjajna ekipa, borićemo se i ostaviti sve od sebe na terenu. Mnogo znači taj dan odmora. Videćemo ko će igrati, imamo mnogo različitih opcija", zaključio je Đoković.