Novak Djoković

Počinje juriš na "salataru": Teniseri Srbije protiv Velike Britanije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 08:58
Viktor Troicki i Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Viktor Troicki i Novak Đoković

Najbolji srpski tensieri okupljeni u Dejvis kup reprezentaciji počinju od 16.00 časova misiju novog osvajanja čuvene "salatare", a već je poznatao da će u slučaju uspeha svi zajedno skakati iz aviona.

Protivnici igračima koje je izabrao selektor Viktor Troicki, a među kojima je najbolji i najtrofejniji teniset sveta, Novak Đoković, biće selekcija Velike Britanije i Srbija je favorit u tom meču.

Praksa u Dejvis kup takmičenju je da se na 60 ili nešto više minuta pred početak meča sazna ko će igrati sa kim, ali se pretpostavlja da će Nole odmeriti snage protiv Kamerona Norija, dok će drugi reket Britanije biti Džek Drejper, a u dublu će sigurno nastupati Novak Đoković i Miomir Kecmanović.

"Velika Britanija je jedna od najvećih teniskih nacija i jedna od jačih federacija, Nori i Drejper su obojica levoruki, nisam igrao sa mnogo levorukih u poslednje vreme, ali uspeli smo da nađemo prave sparing partnere. Britanija ima mnogo opcija i za singl i za dubl. Mari i Evans nisu tu sada, ali u ovom formatu Britanija ima jak tim, pogotovo dubl sa Skapskim, Salisburijem. Mi nemamo specijalistu za dubl, ali spremni smo da damo sve od sebe. Biće mnogo navijača, kako naših tako i britanskih, atmosfera je drugačija, buka i tokom poena, ali u tome je draž Dejvis kupa", kaže Novak Đoković.

Plasman u polufinale takmičenja već su izborili teniseri Australije i Finske koji će se u petak boriti za ulazak u finale, a Srbiju bi u eventualnom polufinalu čekao pobednik meča između Italije i Holandije (10.00), što znači da bi Novak Đoković i Janik Siner mogli da se sastanu još jednom nakon finala završnog mastersa u Torinu.