Novak Djoković

Đoković je najbolji teniser sveta 400 nedelja: O ovoj brojci je nekada moglo samo da se sanja, ali Novaku ništa nije nedostižno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 08:35
Novak Đoković nakon osvajanja završnog mastersa u Torinu Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Novak Đoković nakon osvajanja završnog mastersa u Torinu

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković započinje ovog ponedeljka 400. nedelju na čelu ATP liste i jedini je igrač u istoriji koji je stigao do tog broja koji se dugo činio nedostižnim.

Beograđanin je nakon osvajanja završnog mastersa u Torinu na svoj konto upisao novih 1.300 poena i sada ih ukupno ima 11.245, što je za 2.390 više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza koji je u Italiji "zaradio" 400 poena.

Treći na listi najboljih svetskih igrača je Danil Medvedev, četvrti je finalista turnira u Torinu Janik Siner, peti Andrej Rubljov, a potom slede Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Holger Rune, Hubert Hurčak i Tejlor Fric.

 

 

Drugi najboljeplasirani srpski teniser i dalje je Laslo Đere na 33. mestu, Dušan Lajović je 46. igrač sveta, a Miomir Kecmanović je 55. teniser na planeti.

Teniska sezona je završena i igrači su na odmoru, osim naravno, onih koji učestvuju na završnom turniru Dejvis kupa, koji u utorak 21. novembra počinje u Malagi, a među njima je i selekcija Srbije.

Srpski teniseri će u Španiji igrati protov Velike Britanije (četvrtka, 23. novembar), Italija će ukrstiti koplja protiv Holandije, a preostala dva para četvrtfinala su Kanada - Finska i Češka - Australija.