Novak Djoković

Danil Medvedev: Đoković, Siner i Alkaraz igraju sve bolje i bolje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.11.2023 21:48
Ruski teniser Danil Medvedev. Profimedia
Ruski teniser Danil Medvedev.

Ruski teniser Danil Medvedev rekao je posle poraza od Janika Sinera (1:2) u polufinalu završnog Mastersa u Torinu da će sledeće godine igrati značajno manji broj turnira nego ove i prethodnih, i istakao da njegov današnji rival, Novak Đoković i Karlos Alkaraz igraju sve bolje i bolje i da će biti izazov ostati u vrhu pored njih.

"Nisam imao duge odmore izneđu sezona kao neki igrači. Jednom sam igrao i Dejvis kup na kraju sezone. Prošle godine supruga i ja smo imali malu bebu, a ja sam i pored toga odmah nastavio da igram. Ove godine ćemo prvi put posle četiri ili pet godina supruga i ja imati jedan duži odmor. Verovatno ću na početku sledeće sezone igrati samo na Australijan openu, bez prethodnih pripremnih turnira, što će biti novina za mene. Sledeće sezone ću igrati manje turnira nego ove", rekao je Medvedev na konferenciji za medije u Torinu, a prenosi zvanični sajt ATP.

Ruski teniser je istakao da je ponosan na učinjeno u 2023. godini iako nije osvojio nijedan grend slem pehar. Igrao je na 22 turnira, ima 66 pobeda u 84 odigrana meča i osvojene Masterse u Majamiju i Rimu, kao i turnire u Roterdamu, Dohi i Dubaiju.

"Bila je to odlična sezona. Bilo je uspona, ali i padova. Ispao sam iz Top 10 u jednom trenutku, osećao sam se loše, ali sam uspeo da se vratim. Generalno sam zadovoljan učinkom u sezoni i pokušaću da budem još bolji sledeće sezone jer Novak Đoković, Janik Siner i Karlos Alkaraz igraju sve bolje i bolje. Ako želim da ostanem na vrhu, moram stalno da se unapređujem", zaključio je Medvedev.