Novak Djoković

Đokovićev forhend i voleji bolji nego ikada: Džim Kurijer zadivljen Novakovim tenisom u 36. godini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.11.2023 11:50
Prijeteljski pozdrav Novaka Đokovića i Džima Kurijera Guliver/(AP Photo/Vincent Thian)
Prijeteljski pozdrav Novaka Đokovića i Džima Kurijera

Svi se pitaju kada će Novak Đoković izgovoriti "dosta" i zatvoriti debelu knjigu svoje neponovljive teniske karijere, ali on ne tera pos vom i najavljuje nove rekorde. Ta istrajnost i posvećenost nešto je što posebno impresionira Džima Kurijera, čoveka koji je jeo isti hleb kao Srbin, a sada uspešno pliva u vodama sportskog komentatorstva.  

Amerikanac se ne libi da ishvali osvajača rekordnog broja Grend slemova (24), pa je to učinio i danas, kada Đoković igra sa Karlosom Llkarazom (21.00) za finale Završnog mastersa u Torinu

"Prvo pomislim na Andrea Agasija, mog vršnjaka, koji je igrao do sredine 30-ih, ali njegovo telo se "raspadalo". I dalje je bio sjajan, ali ne toliko pokretan. Novak Đoković ne izgleda kao da posustaje. Njegova odbrana je i dalje dobra kao što je uvek i bila", rekao je Kurijer za "Insajd in" podkast.

 

 

Da fenomen Đoković bude još neverovatniji, Novak i dalje želi da radi na usavršavanju igre. I uspeva u tome. 

"Ove godine njegov forhend i voleji su bolji nego ikada. Forhend iz potrebe u Australiji, a voleji u finalu Sinsinatija protiv Alkarasa su bili vanserijiski. Pronalazi načine da ostane svež i fokusiran i uspeva da prebrodi sve izazove", zaključio je Kurijer.

Nadamo se da će ga oduševiti i posle petog međusobnog duela Srbina i pomenutog Španca.