Novak Djoković

Radujem se Dejvis kupu sa Srbijom: Novak Đoković ne može da dočeka finalni turnir u Malagi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 12:25
Radujem se Dejvis kupu sa Srbijom: Novak Đoković ne može da dočeka finalni turnir u Malagi Guliver

Posle sedmog osvajanja Mastersa u Parizu i 40. takvog trofeja, vrednog 1.000 ATP poena, Novaku Đokoviću ostalo je do kraja indvidualne sezone da odigra samo još Završni masters u Torinu (12-19. novembar), ali koliko god imao želju da pomera granice u situacijama kada se samo on pita za ishod mečeva srpski teniser paralelno razmišlja o Dejvis kupu.

Tačnije o finalnom turniru takmičenja nacionalnih timova, jer je sa ostalim reprezentativcima Srbije izborio plasman u četvrtfinale, gde njega i ostale izabranike Viktora Troickog čeka duel sa Velikom Britanijom. Odnosno, potencijalni susreti sa Kanadom, Finskom, Češkom ili Australijom, u zavisnosti od ishoda borbi za Top 4, odnosno finale.   

"Uzbuđen sam što ću biti deo nacionalnog tima Srbije na F8 Dejvis kupa u Malagi. Takmičiće se osam najboljih timova na svetu za najprestižniji timski trofej u našem sportu. Radujem se. Uvek je velika čast i privilegija predstavljati Srbiju na sceni, na velikoj ceni u Dejvis kupu", poručio je Đoković preko oficijelnih naloga DK na društvenim mrežama.

 

 

Najbolji teniser sveta svih vremena, s biografijom krcatom raznim rekordima pored najviše uzetih Grend slem šampionskih naslova (24), ima jednu titulu prvaka sveta sa "orlovima", kada mu je sadašnji šef bio saborac na terenu. 

"Osvojili smo jednom 2010. i to mi je jedno od najdražih i najlepših sećanja sa teniskih terena. Moći da to podelim sa svojim prijateljima i kolegama u reprezentaciji. Zaista se radujem tome. Nadam se da ću biti zdrav i moći da doprinesem svakoj mogućoj pobedi za svoju zemlju. Pozivam sve da dođu da nas podrže", rekao je Đoković.

Završnica Dejvis kupa desiće se od 21. do 26. novembra u pomenutom španskom gradu.