Novak Djoković

Uz pomoć Novaka nadamo se pozitivnom rezultatu: Viktor Troicki optimista pred Dejvis kup duel Srbije i Španije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2023 15:37
Uz pomoć Novaka nadamo se pozitivnom rezultatu: Viktor Troicki optimista pred Dejvis kup duel Srbije i Španije MN Press

Muška teniska reprezentacija Srbije igraće ove nedelje, u Valensiji, mečeve grupne faze Dejvis kupa 2023, gde "orlove" u C grupi čekaju dueli sa Južnom Korejom (12. septembar), Španijom (petak) i Češkom (subota). 

Na radost selektora Viktora Trickog i igrača, ovog puta će imati terensku podršku pobednika upravo završenog US Opena i osvajača još 23 Grend slema, Novaka Đokovića. 

"Prva stvar koju bih želeo da uradim jeste da mu čestitam, naravno. To je neverovatno dostignuće, kako za tenis, tako i za svet sporta uopšte. Na našu sreću, početkom godine je priznao da mu je jedan od velikih ciljeva u 2023. bio Dejvis kup, tako da ga čekamo u sredu, kada će krenuti da trenira sa nama“, rekao je Troicki.

Sa prvim rivalom naši igrači su ukrstili rekete pre godinu dana, pa ih dobro poznaju iz prve ruke. 

"To je tim koji ima dobre igrače, koji su osvojili i pojedinačne titule. Kvon je veoma opasan protivnik, dobro mu ide u poslednje vreme, zaista je solidan teniser, imaju i par koji odlično kombinuje u dublu, znamo njihov potencijal. Moraćemo da pokažemo naš najbolji tenis, nadamo se da ćemo moći bolje nego prošle godine. Mi smo favoriti, verujem u svoj tim i idemo na pobedu“, naglasio je Troicki.

 

 

Naravno, Španci su zahtevniji takmac, bez obzira što je njihov vodeći reket, Karlos Alkaraz, nedavno odustao od učešća na pomenutom turniru. Oni ili izabranici Trickog proći će u završnicu takmičenja u Malagi. 

"Definitivno, Španija je najteži protivnik u našoj grupi. Na njihovu nesreću, Karlos Alkaras je ispao u poslednjem trenutku, ali tim i dalje ima zaista dobre i uvek konkurentne igrače. Sreli smo se mnogo puta, poznajemo se savršeno. Svi su sjajni igrači, sposobni da se prilagode svakoj podlozi. Uz pomoć Novaka i računajući na ostatak tima, nadamo se pozitivnom rezultatu protiv njih“, rekao je Troicki, koji je svojevremeno sa Đokovićem bio deo sastava koji je osvojio svetsku titulu. 

Selektor je u Valensiju odveo Lasla Đerea, Dušana Lajovića i Miomira Kecmanović, dok je u zadnjem trenutku svog učenika Hamada Međedovića zamenio Nikolom Ćaćićem.