Novak Djoković

Medvedev zna šta ga čeka u finalu sa Đokovićem: Ako hoću da dobijem, moram da budem 10 puta bolji nego pre dve godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2023 11:37
Medvedev zna šta ga čeka u finalu sa Đokovićem: Ako hoću da dobijem, moram da budem 10 puta bolji nego pre dve godine Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Uspeo je Danil Medvedev pre dve godine u finalu US Opena da zaustavi Novaka Đokovića u pohodu na "kalendarski slem", a ove godine će se njih dvojica boriti za isti trofej, samo što srpski teniser nema šansu da objedini sva četiri Gren slema u sezoni, budući da je poražen od Karlosa Alkaraza na Vimbldonu.

Drugi teniser sveta, koji će od ponedeljka vratiti na čelo ATP liste je i te 2021. godine bio favorit, baš kao što je i sada, pa su novinari u Njujorku pitali Rusa da li je to njegova prednost.

 

 

"Ne bih rekao. Znate, Novak nije kao drugi igrači. On iz svakog poraza izađe mnogo jači nego. On ima takav mentalni sklop i zbog toga je veliki šampion. Ima 23 Grend slem titule, ne znam ni sam koliko Masters trofeja i osvojenih turnira. On će u nedelju uveče biti 10 puta bolji nego što je bio pre dve godine i zato i ja moram da budem 10 puta bolji kako bih ga pobedio", naglasio je Medveved.

Ruski teniser je istako i da nije previše sujeveran i da neće ponavljati neke rituale od pre dve godine nadajući se da će mu to doneti sreću.

"Imam određene radnje koje ponavljam svaki dan, ali ne zbog sujeverja, jer ne verujem u to, već samo zato što sam navikao na njih. Imam svoj ritam koji mi odgovara i od toga ne odsutajem, bilo da je reč treningu ili večernjem odmoru. Volim da radim te stvarii verujem da mi to pomaže da ostvarujem uspehe. Želim da pobedim i toje to", rekao je Rus.