Novak Djoković

Rubljov u superlativu o Đokoviću: Pokazao je da je sve moguće, čak i sa 35 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2023 18:51
Rubljov u superlativu o Đokoviću: Pokazao je da je sve moguće, čak i sa 35 godina Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Ruski teniser Andrej Rubljov nalazi se ove nedelje u Dohi, gde je pred početak turnira govorio o Novaku Đokoviću, kao i o njegovim dostignućima, uprkos činjenici da ima 35 godina.

Srpski teniser u ponedeljak je započeo 377. nedelju na vrhu ATP liste, po čemu je izjednačio rekord Štefi Graf po broju provedenih sedmica na vrhu svetskog tenisa. Đoković je odavno oborio rekord u muškoj kunkurenciji, kada je prestigao Rodžera Federera (310), dok mu je sada ostalo još samo šest dana do novog, velikog, dostignuća.

Uspeh Đokovića dodatno dobija na značaju, ako uzmemo u obzir njegove godine, kao i sve probleme van terena, sa kojima se suočuvao u prethodne dve sezone. Toga je svestan i njegov rival iz Rusije, koji je po ko zna koji put govorio u superlativu o srpskom teniseru i osvajaču 22. grend slem titule.

"Nisu bitne njegove godine. Sve je u suštini izvodljivo, ako radite stvari kako treba. Pokazao je da je sve moguće. Sa 35 godina je i dalje najbolji na svetu i još uvek je u situaciji da obara rekorde", rekao je Rubljov koji se na kratko osvrnuo i na njegove partije:

"Ako popravim neke stvari koje moram, igra i rezultati će postati bolji, kao i moj plasman na ATP listi", zaključio je Rus.

 

 

Andrej Rubljov je trenutno peti na svetu, čime je izjednačio njegov najbolji plasman u karijeri. Đoković je prvi sa 7.070 bodova, ispred Karlosa Alkarasa (6.480) i Stefanosa Cicipasa (5,940).