ATP

Bagnis predao Đereu meč prvog kola u Rio de Žaneiru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2023 08:57
Bagnis predao Đereu meč prvog kola u Rio de Žaneiru Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Rio de Žaneiru pošto mu je Argentinac Fakundo Bagnis zbog povrede predao meč u drugom setu. Đereu će protivnik u osmini finala biti Dušan Lajović ili Dijego Švarcman koji je postavljen za petog nosioca u Brazilu. Taj meč se igra večeras posle 23.30 časova.

Dobro je igrao Đere u prestoni Brazila i 87. tenisera na ATP listi ubedljivo dobio u prvom setu. Odmah je srpski teniser napravio brejk, zatim je usledio još jedan u sedmom gemu za sigurnih 6:2 u 38 minuta igre.

Ništa nije nagoveštavalo prekid meča u drugom setu. U prva četiri gema teniseri su bez teškoća čuvali servis, da bi onda Đere napravio brejk u petom gemu. Bagnis je tu "bacio peškir" posle 23 minuta igre.

Kvalifikant iz Čilea Nikolas Jari napravio je veliko iznenađenje pobedom protiv trećeg nosioca, 18. igrača sveta, Lorenca Muzetija 6:4, 6:1 za samo sat i 14 minuta. Takmičenje je završeno i za Dominika Tima koji je na startu poražen od Brazilca Tijaga Monteira 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 7:6.