Novak Djoković

ATP zvanično potvrdio: Novak Đoković izjednačio rekord Štefi Graf

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 08:51
ATP zvanično potvrdio: Novak Đoković izjednačio rekord Štefi Graf Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 377. nedelju na prvom mestu ATP liste i tako izjednačio rekord legendarne Nemice Štefi Graf, pa mu nedostaje jedna nedelja kako bi postao apsolutni rekorder na čelu ATP ili WTA liste.  

Kao i svakog ponedeljka, ATP je objavio listu najboljih svetskih tenisera i na njoj Novak Đoković zauzima čelnu poziciju sa 7.070 bodova, dok je drugi Španac Karlos Alkaraz kome ni osvajanje turnira u Buenos Ajresu nije pomoglo da prestigne Noleta.

Iza njih dvojice slede Sefanos Cicipas, Kasper Rud, Andrej Rubljov, Rafael Nadal, Tejlor Fric, Feliks Ože Alijasim, Holger Rune i Hubert Hurkaš, a to je izuzev Frica i Alijasima, koji su rotirali svoje pozicije, identičan raspored kao što je bio i minule nedelje

Karlos Alkaraz će u toku obe nedelje učestvovati na turniru u Rio de Žaneriu i ukoliko trijumfuje u Brazilu sledeću nedelju će započeti ispred Novaka Đokovića koji će prvi turnir nakon osvajanja Australijan Opena igrati u Dubaiju od 27. februara.

Od ostalih srpskih tenisera Miomir Kecmanovć je na 31. poziciji, Laslo Đere je 53. igrač sveta, Filip Karjinović je na 68. mestu liste najboljih, a Dušan Lajović je 81. igrač planete.