Novak Djoković

Đoković motivisan na RG, Srbin preskočio prvu prepreku pa poručio - ovo je samo početak!

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.05.2023 18:51
Đoković motivisan na RG, Srbin preskočio prvu prepreku pa poručio - ovo je samo početak! MN Press

Novak Đoković uspešno je preskočio prvu prepreku na Rolan Garosu, gde je na startu turnira pobedio Amerikanca Aleksandra Kovačevića u tri seta. Srpski teniser je nakon meča izjavio da su uslovi za igru bili jako teški, ali i da je motivisan da dogura daleko na drugom grend slemu sezone. 

"Zadovoljstvo je vratiti se na Rolan Garos. Ovo je sjajan turnir. Mnogo emocija me veže za njega, doživeo sam sjajne trenutke ovde i u Bersiju. Čestitam Aleksu na odličnoj borbi danas", rekao je Novak na terenu, ubrzo pošto je na kameri napisao: "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju".

Osvrnuo se Đoković i na uslove tokom meča, pogotovo na vetar koji je pravio velike probleme.

"Uslovi za igru su danas bili teški. Vetar se stalno menjao, ali ja sam srećan i ostajem pozitivan. Veoma sam motivisan da doguram daleko na ovom turniru, ovo je samo početak", kazao je on.

Srbin je istakao da nema lakih mečeva na grend slem turnirima.

"Igrao sam dobro u prva dva seta, ali onda sam propustio prilike i izgubio malo fokusa u trećem setu, ali to je takođe posledica Aleksovog nivoa, koji je bio sve bolji. Kad dođete na grend slem, nije protivnik taj koji vam daje pobedu, morate je zaraditi. Iskustvo ne može da vam pomogne svaki put. Fizička situacija kod mene je drugačija nego prethodnih 10 godina, ali još se držim, nadam se da ću nastaviti sa ovakvim igrama", zaključio je Đoković.

Rival u narednoj rundi Srbinu će biti Mađar Marton Fučovič, protiv kojeg je do sada odigrao četiri meča i slavio je u svakom.