Novak Djoković

Ne znam koliko su Đoković i Nadal spremni, zato je Alkaraz favorit u Parizu: Kris Evert veruje u mladog Španca koji danas puni 20 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2023 13:39
Ne znam koliko su Đoković i Nadal spremni, zato je Alkaraz favorit u Parizu: Kris Evert veruje u mladog Španca koji danas puni 20 godina Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File

Španski teniser Karlos Alkaraz veliki je favorit da osvoji predstojeći Rolan Garos, pre svega zbog toga što niko ne zna u kakvom zdravstvenom stanju ovaj turnir dočekuju veterani Novak Đoković i Rafel Nadal, smatra legendarna Kris Evert.

Čuvena američka teniserka koja je tokom karijere osvojila 18 Grend slem trofeja, od čega čak sedam u Parizu, po čemu je rekorderka, naglašava da će trenutno drugi teniser sveta vrlo brzo preuzeti dominaciju u muškom tenisu.

"Alkaraz je kompletan atleta. Njegova građa i mentalna snaga su fascinantni. Dugo nismo videli igrača tog uzrasta da igra na tako visokom niovu. On je gladan uspeha i gotovo da nema slabu tačku. On će dominirati svetskim tenisom, u to nemam nikakvu dilemu", rekla je Kris Evert i dodala:

"Zdravsteno stanje Novaka Đokovića i Rafaela Nadala još nije potpuno jasno. Njih dvojica jesu najbolji teniseri na šljaci poslednjih nekoliko godina, ali vremenom su počeli da se povređuju i mi u ovom trentuku ne znamo u kakvom stanju dočekuju Rolan Garos. Zato i misim da je Karlos Alkaraz u prednosti nad njima dvojicom".

Drugi Grend slem u sezoni počinje 22. maja u Parizu, a kako sada stvari stoje Novak Đoković i Rafael Nadal, koji su propustili nekoliko tunrira zbog povreda bi trebalo da se oporave do starta Rolan Garosa.

Inače, Nadal je turnir u glavnom gradu Francuske osvajao rekordnih 14 puta, dok je Đoković dva puta uspevao da pobedi na pariškoj šljaci.