ATP

Uspešan start Đera i Kecmanovića na čelendžerima: Miomir se mučio u Pragu, Laslo dominantan u Kaljariju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2023 18:25
Uspešan start Đera i Kecmanovića na čelendžerima: Miomir se mučio u Pragu, Laslo dominantan u Kaljariju MN Press

Nakon eliminacija na mastersu u Madridu, srpski teniseri Laslo Đere i Miomir Kecmanović odlučili su da okušaju sreću na čelendžerima ove nedelje, gde su uspešno preskočili prve prepreke. 

Laslo Đere počeo je takmičenje na turniru koji se igra na šljaci u Kaljariju, gde je postavljen za četvrtog nosioca. Srbin, inače 70 teniser sveta, pobedio je bez većih problema Jozefa Kovalika iz Češke u dva seta (6:4, 6:2). Meč je trajao nešto manje od sat i po vremena i u narednom kolu igraće protiv Tanasisa Kokinakisa, protiv koga vodi sa 1:0 u međusobnim duelima.

Sa druge strane, Filip Krajinović se pošteno namučio protiv 326. igrača planete Federija Gaija, ali je na kraju ipak uspeo da pobedi u tri seta na turniru u Pragu. Krajinović je poveo 1:0, da bi nakon bolje igre Meksikanca, meč otišao u odlučujući set, gde je ipak, srećnije ruke bio srpski teniser - 6:2, 4:6, 6:4.

On je ujedno i prvi nosilac na turniru, a u narednom kolu očekuje ga teži zadatak protiv Dominika Kepfera. Nemac vodi u duelima sa srpskim teniserom 2:1, trenutno je 158. igrač sveta, a poslednja dva okršaja dobio je poprilično ubedljivo - 2:0, 3:1.