Novak Djoković

Đoković nakon eliminacije sa Srpska opena: Bio sam mnogo ispod željenog nivoa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 19:49
Đoković nakon eliminacije sa Srpska opena: Bio sam mnogo ispod željenog nivoa TANJUG/ FOTO SRNA/ BRANISLAVA VUKELIĆ

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, eliminisan je u četvrtfinalu Srpska opena od strane sunarodnika Dušana Lajovića sa 0:2 (4:6, 6:7).

Novak je nakon poraza čestitao protivniku, rekavši mu da je zaslužio trijumf, pritom pomenuvši svoju lošu formu:

"Dušan je fantastična osoba. U Dejvis kupu smo igrali mnogo puta zajedno. Drago mi je zbog njega. Igrao je dobro, zaslužio je pobedu. Bio sam mnogo ispod željenog nivoa. Šta da radim, to je sport. Trudio sam se, nije išlo. Osećao sam se tromo, sporo, ispod nivoa", rekao je Đoković na konferenciji za medije, pa dodao:

"U nekim trenucima je odigrao agresivnije. To je možda ta promena kod njega. Čitav život igra dobro na šljaci. Mentalno je ostao čvrst i to je taj napredak", rekao je Đoković.

Jedna od konstatacija novinara je bila da u nekim momentima nije verovao u sebe na ovom meču:

"Da ne verujem, ne bih bio na terenu. To je preduslov da budeš profesionalac. Splet okolnosti, trenutno moje stanje je daleko od nivoa. Igrao sam pasivno, dosta sam grešio i to je rezultiralo porazom", rekao je najbolji teniser sveta.

Đoković je na kraju govorio i o nastupu u Parizu:

"Za Rolan Garos se nadam da ću da zaigram najbolji tenis. Tamo je podloga drugačija nego ovde i Monte Karlu. Nadam se da će tad biti bolje. I prošle sezone je start na šljaci bio sporiji, pa se posle završilo na najbolji mogući način. Što se tiče poraza, utisci su jaki, da se malo slegne, pa ću da razmišljam šta je naredni korak", zaključio je Đoković.