Novak Djoković

Rubljov o ulozi Đokovića kao njegovog trenera: Zašto da ne, on je jedan od najboljih u istoriji?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 17:50
Rubljov o ulozi Đokovića kao njegovog trenera: Zašto da ne, on je jedan od najboljih u istoriji? Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Nešto više od sat vremena bilo je potrebno Andreju Rubljovu da pobedi 92. tenisera sveta Huana Pabla Variljasa i plasira se u četvrtfinale Srpska opena, koji se igra u Banjaluci.

Ruski teniser, a ujedno i branilac titule slavio je u dva seta rezultatom 6:2, 6:2 i za mesto među četiri najbolja igrača na turniru, boriće se protiv Damira Džumhura, 202. tenisera ATP liste.

Nakon susreta sa Variljasom, Rubljov se osvrnuo na duel sa Peruancem, a dao je i zanimljiv odgovor na pitanje da li bi voleo da mu Novak Đoković postane trener?

"Teren je dosta spor, možda ne najsporiji, ali jeste u odnosu na onaj u Monte Karlu. Međutim, ja volim ove uslove. Što se moje igre tiče, mislim da sam dosta napredovao. Krećem se u pravom smeru. Treba razgovarati sa timom, prihvatiti greške, pronaći rešenja i raditi svakog dana na sebi", rekao je Rubljov.

 

 

Na konferenciji za medije upitan je i da li bi voleo da mu Đoković postane trener?

"Da, zašto da ne... Jedino što nemam dovoljno novca da pokrijem Novakovu platu", rekao je Rus sa osmehom i dodao:

"On je jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta i samo da podeli deo svog iskustva sa mnom, bi bilo zaista neverovatno", zaključio je Rubljov.

Šesti teniser sveta osvojio je titulu u Banjaluci nakon pobede nad Đokovićem u odlučujućem meču prošle godine, a sa prvim reketom sveta bi mogao da se sastane tek u finalu.