Novak Djoković

Poznata satnica današnjih mečeva Srpska opena: Đoković oko 15.00 protiv Van Aša, od 11.00 Đere i Ćorić

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.04.2023 09:38
Poznata satnica današnjih mečeva Srpska opena: Đoković oko 15.00 protiv Van Aša, od 11.00 Đere i Ćorić MN Press

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, igraće danas oko 15.00 (TV Arena 1 Premium) meč osmine finala na ATP turniru u Banjaluci protiv Francuza, Luka van Aša, saopštili su organizatori Srpska opena. Ovaj meč planiran je kao treći duel dana na Centralnom terenu.

Đoković je u prvom kolu bio slobodan, dok je Van Aš pobedio Švajcarca Stana Vavrinku 2:0 (1:6, 7:6 (7:4), 6:4). Program na Centralnom terenu otvoriće od 11 sati srpski teniser Laslo Đere i Hrvat Borna Ćorić. Po završetku ovog meča biće nastavljen duel prvog kola između srpskog tenisera Hamada Međedovića i Francuza Gregoara Barera. Francuz je prvi set dobio u taj-brejku 7:6 (8:6), a onda je meč prekinut zbog kiše.

Potom će na teren izaći Đoković i Van Aš, a program će na Centralnom terenu da zatvore Francuz, Gael Monfis i Čeh, Jirži Lehečka, koji će odigrati meč prvog kola.

Program na terenu "Grenstend" otvoriće Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović koji će se u prvom kolu dublova sastati sa Amerikancem Hanterom Risom i Aisamom-Ul-Hak Kurešijem iz Pakistana. Na ovom terenu potom sledi meč prvog kola u singl konkurenciji između Damira Džumhura iz BiH i Britanca Lijama Brodija, a zatim će svoj meč nastaviti Peruanac Huan Pablo Variljas i Francuz Ugo Gaston. Program na ovom terenu zatvoriće meč osmine finala između Australijanca Alekseja Popirina i Slovaka Aleksa Molčana.

Na terenu broj Jedan biće odigrano pet mečeva prvog i drugog kola u dubl konkurenciji. Srpska open se igra za nagradni fond od 562.815 evra.