ATP

Endi Rodik u neverici: Novak je drugačiji, neviđeno je kako se brzo oporavio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 16:10
Novak Đoković već uveliko trenira kako bi bio spreman za Vimbldon Tanjug/John Walton/PA via AP
Novak Đoković već uveliko trenira kako bi bio spreman za Vimbldon

Novak Đoković se nalazi u Londonu i vredno radi kako bi bio spreman da zaigra na Vimbldonu. Kako je i sam rekao, to je sve vreme bio plan, a do petka ćemo videti hoće li tako i biti.

Sedmostruki vimbldonski šampion je takođe izjavio kako će zaigrati na Grend slemu na travi samo u slučaju da je 100 posto spreman da osvoji turnir.

Činjenicu da Đoković već trenira i snimke sa terena, mnogima znači da je spreman da zaigra na Vimbldonu. Bivši američki teniser, Endi Rodik je izjavio kako je iznenađen koliko se brzo Đoković oporavio.

"Ja sam imao pokidan meniskus i nisam radio ovako nešto. Ali on nije poput nas. Drugačiji je. Ovo je neviđeno, ne mogu da verujem. Činjenica da se oglašava o turnitu znači da želi pažnju i da flertuje sa Vimbldonom time što je zdrav. Privatno se sigurno ne bavi ovom povredom. Ludo je i pomisliti da je imao opreraciju ne tako davno", istakao je Rodik.

Kanađanka Judžini Bušar je u istom podkastu rekla kako veruje da će Novak igrati u Londonu, kao i da još uvek nije gotovo kada je u pitanju broj Grend slem titula.

"Ako je to moguće, Novak će igrati. Počinje da deluje da je moguće da ga vidimo tamo na terenu. Mislim da može da uzme bar još dve. Ne verujem da će imati manjak motivacije. Sve je u zdravlju, oko toga da bude zdrav da odigra sedam mečeva tokom dve nedelje."

 

 

Rodik se složio sa njom i istakao kako srpski teniser sada igra samo za rekorde.

"Da, kada bih morao da se kladim na to, rekao bih tako. Nema nikog ispred njega, ne takmiči se ni sa kim, već samo za rekorde. Tako da idemo meč po meč, to je sigurno. Ako hoćete da se kladite protiv velikih, činite to na svoj rizik", rekao je Rodik.

Amerikanac je takođe dodao i kako su godine i dalje presudne u ovoj fazi Novakove karijere.

"Mislim da je i dalje najbolji igrač na travi na svetu kada je zdrav. Ipak, nije više mlad. Vreme niko nije pobedio. Prošao je pakao, kada krenu te operacije tokom godine i kad morate da se vraćate, nije lako", istakao je Rodik.

Đoković je u ponedeljak započeo sa treninzima u Londonu, a sa njim je trenirao i Argentinac Federiko Korija. Žreb za Vimbldon je zakazan za petak u 11 časova po srednjeevropskom vremenu, dok će Novakova odluka sigurno biti poznata pre toga.