ATP

Masters u Majamiju: Danas na terenu Đere, Kecmanović i Lajović

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 13:20
Masters u Majamiju: Danas na terenu Đere, Kecmanović i Lajović Tanjug/AP Photo/Jim Rassol

Nastavlja se masters turnir u Majamiju, a danas će se na terenu naći i tri srpska tenisera koje ne očekuje lak posao.

Prvi na teren će Laslo Đere koji će ne pre 16.20 odmeriti snage sa velikim favoritom, Janikom Sinerom. Italijan je u dobroj formi, trenunrno je 11. na ATP listi, ali, zanimljivo je da Đere u međusobnim duelima vodi sa 2:1. Ipak, poslednji duel pripao je mladom Sineru, koji je srpskog igrača nadigrao prošle sezone u Indijan Velsu sa 6:3, 6:3.

 

 

 

 

Posle njih, na teren će oko sedam sati istrčati Miomir Kecmanović i Ugo Umber. Srpski as je juče u dubl konkurenciji u paru sa Aleksanderom Bublikom prošao u narednu fazu, a sada će isto pokušati da učini i singlu. Ipak, iako 40 pozicija lošije plasirani Umber neće biti nimalo lak zadatak, a u međusbonom skoru ova dva igrača je nerešeno - 3:3.

Poslednji srpski predstavnik danas u Majamiju je Dušan Lajović, koji će posle velike pobede nad Endijem Marijem u prvom kolu, od 20 časova igrati sa Maksimom Kresijem iz Amerike. Jedini meč ova dva tenisera dobio je Kresi, u Sidneju 2022. godinu sa 2:0 u setovima, a Lajović će večeras imati priliku da se revanšira i potvrdi sjajnu formu.