ATP

Kraj za Đerea u Majamiju: Hačanov ga zaustavio u drugom kolu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 09:33
Laslo Đere Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko
Laslo Đere

Srpski teniser, Laslo Đere nije uspeo da se plasira u treće kolo Mastersa u Majamiju, pošto je u noći između subote i nedleje poražen u drugom kolu od Rusa, Karena Hačanova 2:6, 4:6.

Bio je ovo četvrti međusobni duel dva tenisera, a i ovaj je, kao i prethodna tri pripsao 16. igraču na ATP listi i to za jedan sat i 27 minuta igre.

Ruski teniser je u prvom setu napravio dva brejka i tako relativno lako stigao do vođstva, ali je u drugom setu viđena velika borba u kojoj su oba tenisera uspevala da naprave brejk, s tim da je hačanov to uspeo dva puta, a Đere samo jednom čije je i odlučeno pitanje pobendika.

 

 

Ruski teniser će u trećem kolu Mastersa u Majamiju igrati protiv Argentinca Fransiska Šerundola, koji je savladao Austrijanca Sebastijana Ofnera 7:6 (7:2), 6:7 (2:7), 6:1.

Titulu na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama brani ruski teniser Danil Medveved koji je prošle godine u finalu bio bolji od Janika Sinera iz Italije, a on će svoj naredni meč na Floridi odigrati u noći između nedelje i ponedeljka protiv Kamerona Norija.