ATP

Ništa od glavnog žreba: Hamad Međedović i Olga Danilović eliminisani u kvalifikacijama za Australijan Open

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 09:22
Hamad Međedović MN Press
Hamad Međedović

Osvajanjem turnira "Next generation", što mu je donelo titulu najboljeg mladog igrača sveta, Hamad Međedovič je najavio velika dela u 2024. godini, ali ona za njega nije počela onako kako je očekivao.

Naime, 113. teniser na ATP listi je poražen u kvalifikacijama za Australijan Open od Jordanca, Abedalaha Šelbajha i tako ostao bez mogućnosti da se takmiči u glavnom žrebu prvog Grend slema u sezoni.

Hamad je dobro otvorio meč koji je trajao dva časa i 46 minuta, uspeo je da osvoji pvi set 7:6, rival je na identičan način izjednačio, a onda je momak rođen u Novom Pazaru neobjašnjivo stao.

Nije to više bio isti igrač kao sa početka meča, dozvolio je rivalu da povede 5:0 u odlučujućoj deonici meča, nekako je uspeo da smanji na 2:5, ali je evidentno bilo da ga nešto muči i Šelbajha je slavio 6:2.

Nakon međedovićeve eliminacije jasno je da će se u glavnom žrebu tunira u Melburnu, od srpskih igrača, takmičiti branilac trofeja Novak Đoković, te Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović, a rano jutros je obavljen i žreb za prvo kolo ovog Australijan Opena.

Srbija, s druge strane, u ženskoj konkurenciji neće imati predstavnika u glavnom žrebu, budući da je nakon Natalije Stevanović, poraz u kvalifikacijama doživela i Olga Danilović.

Najbolja srpska teniserka je na startu takmičenja slavila protiv Irine Šimanović iz Belorusije, a zatim je poražena od Turkinje zejnep Sonmez 1:2 (6;4, 1:6, 1:6).