ATP

Međedović počistio polufinalistu Rolan Garosa: Hamad deklasirao Čekinata za polufinale kvalifikacija na Australijan openu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 08:02
Hamad Međedović igrao je nadahnuto Guliver
Hamad Međedović igrao je nadahnuto

Najtalentovaniji srpski teniser Hamad Međedović počistio je sa terena je u prvoj rundi kvalifikacija za glavni žreb grend slema u Melburnu nekadašnjeg polufinalistu Rolan Garosa Marka Čekinata 2:0 (6;1, 6;1) i to za 51 minut!

Međedović je na terenu potvrdio samo izrečeno pred kraj minule sezone da "ove godine planira ozbiljniji proboj u seniorskoj konkurenciji". Odigrao je gotovo perfektan meč protiv Čekinata koji je ostao upamćen da je u četvrtfinalu Rolan Garosa 2018. godine eliminisao Novaka Đokovića. 

Hamad je igrao nadahnuto, odservirao je osam asova, imao 70 odsto ubačen prvi servis, 27 vinera, samo 10 iznuđenih grešaka, pa Italijan nije imao čemu da se nada. Prvi set je trajao 27, drugi 24 minuta.

 

Dve runde kvalifikacija su ostale Međedoviću do glavnog žreba Australijan opena, a naredni rival biće mu jordanski teniser Abedalah Šelbajh, 193. na ATP listi, koji je u prvom kolu kvalifikacija pobedio Francuza Tituana Drogea sa 6:2, 6:4.