Novak Djoković

Guverner Majamija pisao Bajdenu: Ostavite politiku i dozvolite Đokoviću ulazak u zemlju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 08:50
Guverner Majamija pisao Bajdenu: Ostavite politiku i dozvolite Đokoviću ulazak u zemlju Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Guverner Floride Ron De Santis pružio je podršku Novaku Đokoviću, tako što je poslao pismo administraciji Džosefa Bajdena i od predsednika Sjedinjenih Američkih Država tražio pomilovanje za srpskog tenisera i ulazak u zemlju.

Novak Đoković odustao je od učešća na Indijan Velsu, zbog činjenice da mu je zbog odbijanja da se vakciniše protiv korona virusa, zabranjen ulazak u SAD. Srpski teniser tražio je medicinsko izuzeće jer je preležao Covid-19, međutim vlasti mu nisu dale dozvolu.

Posle takmičenja u Indijan Velsu, sledi turnir u Majamiju, koji se igra od 19. marta do 2. aprila, a prema svemu sudeći ni tamo neće biti najboljeg tenisera sveta, osim, ukoliko predsednik SAD-a, Džozef Bajden ne pomiluje Srbina i dozvoli mu ulazak u državu.

S obzirom da vakcinalni status Đokovića izaziva kontroverze i političku pažnju u svetu, De Santis je poslao poruku Bajdenu, gde je između ostalog naveo:

"Ostavite pandemijsku politiku na stranu i dajte američkom narodu ono što želi. Ova zabrana je nije fer, nije zasnovana na nauci i neprihvatljiva je. Dozvolite Đokoviću da igra", napisao je De Santis i dodao:

"Nije mi jasno zašto, čak i sa sadašnjim pravilnikom, gospodin Đoković ne bi mogao u zemlju da uđe legalno brodom. Vaša administracija po mojim informacijama ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu".

Sve zabrane uvedene u SAD zbog pandemije korona virusa prestaju u maju, pa će Novak Đoković biti u prilici da se nađe na glavnom žrebu US Opena, koji se igra u septembru.