Novak Djoković

Amerikanci još jednom zabranili Novaku ulazak u zemlju: Odluku je saopštio senator sa Floride

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 10:20
Amerikanci još jednom zabranili Novaku ulazak u zemlju: Odluku je saopštio senator sa Floride Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, ipak,  neće učestvovati na turnirima u Indijana Velsu i Majamiju pošto mu državna bezbednost SAD-a nije izdala dozvolu za ulazak u zemlju.

Đoković je dostavio dokumentaciju i podneo molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD pošto nije vakcinisan protiv korona virusa, ali senator sa Floride Rik Skot je danas na svom Tviter profilu objavio da je Đokovićev zahtev odbijen.

"Rečeno nam je da je Đokovićev zahtev odbijen i on neće biti u mogućnosti da učestvuje u Majamiju naredne nedelje. Predsednik Džo Bajden mora da popravi to odmah i dozvoli mu da igra u našoj zemlji", napisao je Skot.

Ovo je druga godina u nizu kako vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama ne dozvoljavaju Novaku Đokoviću da uđe u tu državu zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Zabrana učešća na tlu Amerike će za posledicu imati pad Đokovića sa prvog mesta ATP liste na kojem se nalazi 378 nedelja i po čemu je apsolutni rekorder u svetu tenisa u obe konkurencije.

Podsećanja radi, organizatori turnira u Majamiju su se danas oglasili na svom zvaničnom Tviter nalogu i apelovali da se Đokoviću dozvoli učešće na tom turniru.