Novak Djoković

Danil Medvedev: Protiv Novaka niste nikad sigurni, čak i kad igrate najbolje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2023 18:47
Danil Medvedev: Protiv Novaka niste nikad sigurni, čak i kad igrate najbolje AP Photo/Kamran Jebreili

Danil Medvedev pobedio je Novaka Đokovića u dva seta i po prvi put u karijeri izborio plasman u finale ATP turnira u Dubaiju. Rus je slavio rezultatom 6:4, 6:4 i za titulu će se boriti protiv sunarodnika Andreja Rubljova, koji je prethodno eliminisao Aleksandra Zvereva.

Ovo je bio 15. međusobni duel Đokovića i Medvedeva, a statistika je i dalje na strani Srbina, koji ima devet pobeda.

"Znao sam da moram da igram najbolje. Nadao sam se da on neće igrati kao što može i da će mi to doneti pobedu. Protiv njega nikad niste sigurni da možete da pobedite, čak i kad igrate najbolje. Drago mi je da sam zadržao formu", rekao je Medvedev.

Đoković je u finišu drugog seta pokušao da vrati brejk, ali nije uspeo da nadigra Rusa i izbegne prvi poraz posle 20 vezanih pobeda.

"U drugom setu sam bio u situaciji da ispustim brejk, ali sam srećan što sam izdržao. Osećam se sada dobro, loše sam bio pred meč. Uvek kad igramo nas dvojica, isto je. Video sam da nije on bio srećan što se toliko znoji, nisam ni ja, ali bilo je tako za obojicu".

Za trofej će igrati protiv šampiona Andreja Rubljova.

"Igram dobro, to je najbitnije. Andrej je u drugom kolu spasavao pet meč lopti, sad je u finalu. Moram da budem na najboljem nivou u finalu, igrali smio već, vodili smo velike borbe. Videćemo kako će biti", zaključio je Medvedev.