ATP

Međedović ostao bez finala u Indiji, ali je napravio veliki skok na ATP listi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2023 17:40
Međedović ostao bez finala u Indiji, ali je napravio veliki skok na ATP listi MN Press

Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u finale Čelendžera u Bangaloru, pošto je danas izgubio od Australijanca Maksa Parsela u tri seta - 6:2, 5:7, 7:6.

Uprkoz porazu od dosta boljeg rangiranog tenisera, momka iz Novog Pazara očekuje veliki skok na ATP listi od čak 34 mesta, a u ponedeljak će biti 221. igrač sveta, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Time je pretekao Miljana Zekića (240), pa će od sada biti šesti najbolji teniser iz Srbije, posle Novaka Đokovića (1), Miomira Kecmanovića (31), Filipa Krajinovića (68), Lasla Đerea (53) i Dušana Lajovića (81).

Što se tiče polufinalnog duela sa Parselom. Međedović je nakon izjednačena dva seta imao prilike da savlada 155. tenisera sveta u taj-brejku odlučujućeg seta. Međutim, Australijanac je bio sigurnije ruke kada je trebalo i sa 7:4 obezbedio plasman u finale, gde ga čega 128. igrač ATP liste Džejms Dakvort.

Da je kojim slučajem Međedović preskočio poslednje dve prepreke i uzeo drugi Čelendžer u karijeri, od ponedeljka bi bio 186. teniser sveta.