Vesti iz rukometa

Rukometašice Srbije u trećem šeširu uoči žreba za SP

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.07.2023 15:15
Rukometašice Srbije u trećem šeširu uoči žreba za SP MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nalazi se u trećem šeširu uoči žreba za Svetsko prvenstvo, koji će biti održan šestog jula u 15.30 časova u Geteborgu, saopštila je danas Međunarodna rukometna federacija (IHF). SP će biti održano od 29. novembra do 17. decembra ove godine u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

IHF je u saopštenju naveo da su specijalne pozivnice za učešće na SP dobile reprezentacije Austrije i Islanda. Žrebom će biti određeni sastavi osam grupa, a plasman u narednu fazu takmičenja izboriće po tri najbolje plasirane selekcije, koje će formirati četiri grupe sa po šest reprezentacija. Potom će plasman u četvrtfinale SP izboriti po dve selekcije iz svake grupe.

U prvom šeširu se nalaze selekcije Norveške, Danske, Crne Gore, Francuske, Holandije, Švedske, Brazila i Nemačke. U drugom šeširu su Slovenija, Španija, Hrvatska, Južna Koreja, Mađarska, Rumunija, Poljska i Češka. 

Pored Srbije u trećem šeširu biće Japan, Ukrajina, Grenland, Argentina, Angola, Kina i Kamerun. U poslednjem šeširu nalaze se Kongo, Senegal, Paragvaj, Iran, Kazahstan, Čile, Austrija i Island. Može se dogoditi da rukometašice Srbije ponovo budu u grupi sa Crnom Gorom, sa kojom se sastaju u kvalifikacijama za EP 2024.