Vesti iz rukometa

Teodorović pred Island: Jurimo prvu medalju za Srbiju, odgovornost je velika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 22:55
Teodorović pred Island: Jurimo prvu medalju za Srbiju, odgovornost je velika MN Press

Rukometna juniorska reprezentacija Srbije danas je poražena u polufinalu Svetskog prvenstva od strane selekcije Nemačke (30:40), tako da će sutra igrati protiv Islanda za treće mesto.

Selektor Đorđe Teodorović je istakao da je najvažnije da ekipa bude svesna odgovornosti koja je čeka u istorijskom meču za medalju. Veruje da se prvenstvo može završiti medaljom iako je vremena za oporavak od ovako teškog duela malo:

"Ne možemo da budemo zadovoljni nikako! Mnogo težak meč i kad se izgubi deset razlike, nema tu zadovoljstva. Ovakve utakmice moraju odmah da se izbrišu iz glave jer sutra se igra za medalju. Mi nijednu medalju kao Srbija nemamo sa Svetskog prvenstva tako da je odgovornost velika. Mirne glave treba videti šta smo to mogli bolje", rekao je Teodorović.

Dodao je da je malo igrača danas odigralo dobro, što, kako je naveo, nije karakteristika ove ekipe:

''To mnogo govori o protivniku, snazi podrške koju imaju, a što je očigledno još uvek krupan zalogaj za naš rukomet. Treba doći na ovaj nivo u što kraćem periodu za šta verujem da imamo potencijal. Jednom moramo Island da pobedimo i nema boljeg trenutka! Posle ovakve škole idemo da pokažemo šta smo naučili iz ovog susreta", zaključio je selektor.

Miloš Kos je bio najefikasniji srpski igrač u porazu od Nemačke, a ističe da veruje da će ekipa imati snage da slavi protiv Islanda (nedelja, 15.30) u meču za medalju:

"Isključenje Rogana uticalo je dosta na našu igru i manjak igrača u rotaciji. Morali smo da koristimo i igrače koji nisu imali veliku minutažu na prvenstvu i to se posebno u odbrani osetilo. Imamo veliki motiv pred sutrašnji duel. Mi smo jedna velika porodica, mi smo braća, održaćemo sastanak mi kao igrači takođe, podići one koju su možda potonuli i sabrati se za borbu koja nas čeka sutra jer imamo priliku da ispišemo istoriju", istakao je Kos.