Vesti iz rukometa

Polufinale Evropskog prvenstva na TV Arena sport: Francuska, Švedska, Nemačka i Danska "biraju" kandidate za titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 13:29
znak Evropskog prvenstva za rukometaše u Nemačkoj 2024 Guliver
znak Evropskog prvenstva za rukometaše u Nemačkoj 2024

Posle par dan odmora kucnuo je čas za polufinalne okršaje na Evropskom prvenstvu za rukometaše, pa će prisutni u dvorani "Lankses" u Kelnu, ali i ljubitelji ovog brzog i snažnog sporta videti četiri najbolje, pa i najs(p)retnije reprezentacije od početka takmičenja, tj. dva potencijalna spektakla od utakmica Francuska - Švedska 17.45 (TV Arena 1 Premium) i Nemačka - Danska 17.30 (Tv Arena 1 Premium). 

Jeidni "uljez" je domaća selekcija, jer su ostale tri dovde stizale na dva poslednja planetarna šampionata i jednom EURO. "Panceri" su upali na mesto jedinog nedostajućeg iz društva "pretplaćenih" na visoke plasmane. U duel sa Dancima ulaze kao autsajderi, ali to ne znači da će aktuelnom svetskom prvaku biti jednostavno protiv ekstra motivisanog rivala i bučne publike na tribinama kapaciteta 20.000.

Tim Nikolaja Jakobsena puca od kvaliteta na svakoj poziciji, otuda većinske prognoze idu u korist trijumfa momaka iz skandinavskog sastava. Ne zna gde su jači, na mestu golmana, bekovskim mestima, krilima... Imaju zavisno iskustvo i znaju da igraju velike utakmice. I jedva čekaju da posle tri vezana zlata na SP konačnu uzmu najsjajniju evropsku kolajnu. Prvi put posle EP u Srbiji 2012. 

 

 

Što sve, ponavljamo, možda može da padne u vodu, ako predstavnici zemlje sa Top klupskom ligom ne ponavljaju greške iz prethodnih mečeva na turniru, odnosno nađu načina da, bez tereta rezultatskog imperativa, nadomeste manjak kvaliteta u odnosu na rukometnu vbelesilu sa druge strane terena. 

Pre toga će Francuska i novi rekorder u broju golova na EP, Nikola Karabatić, probati da zadrže oreol jedine selekcije bez poraza na takmičenju u Nemačkoj. Samo je otvoreno pitanje da li će to uspeti, obzirom da su je žreb i rezultati spojili sa starim znancem. Na skoro svakom takmičenju im se ukrste putevi, pa je tako bilo i na poslednjih nekoliko.

Verovatnije je da će detalji odlučiti slavodobnitka u meču "trikolora" i branioca evropske titule, obzirom na to da i jedni i drugi imaju veliku koncetraciju kvaliteta i širok roster. Uz to su obe maheri za odbranu, odakle, naravno, kreću i dobri napadi. 

Evropsko prvenstvo, polufinale

Francuska - Švedska 17.45 (TV Arena 1 Premium)

Nemačka - Danska 17.30 (Tv Arena 1 Premium)

meč za 5. mesto

Mađarska - Slovenija 15.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Cup tree provided by Sofascore