Vesti iz rukometa

Bez iznenađenja na startu Superlige: Partizan i Metaloplastika ubedljivi, sigurne pobede Radničkog, Dubočice i Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 19:12
Bez iznenađenja na startu Superlige: Partizan i Metaloplastika ubedljivi, sigurne pobede Radničkog, Dubočice i Zvezde TV Arena sport

Start sezone u muškoj Superligi nije doneo iznenađenja. Uloge favorita u prvom kolu opravdali su Metaloplastika, Partizan, Dubočica i Radnički. Poslednja utakmica uvodne runde domaćeg šampionata, što će ujedno biti i derbi kola, biće odigrana 13.09. u Novo Sada, kada će Vojvodina ugostiti pančevački Dinamo.

Vicešampion Srbije, uz novog trenera Đorđa Teodorovića, bez problema je savladao Jugović iz Kaća 29:19. Iako su golmani gostiju, Gaćinović i Dizdar, kombinovano imali 10 odbrana, to nije sprečilo raspoloženog Uroša Kojadinovića da bude najistaknutiji i sa devet gola vodi crno-bele do prvog trijumfa. I Partizan i Jugović će u narednom kolu za rivala imati novajliju u ligi. Beogradski sastav putuje u Vranje, dok će Jugović u Hramu rukometa u Kaću ugostiti Ub.

Izuzetno raspoložena na otvaranju sezone bila je Metaloplastika koja je pred svojim navijačima nadigrala Proleter 38:26. Već sada se pokazuje da je u Šapcu odrađen dobar prelazni rok, te da će uz igrače koji su ostali u timu nekadašnji prvak Evrope biti pravi izazivač Vojvodini u borbi za trofeje. Protiv Proletera je dominirao Mateja Dodić (desno krilo), koji je bez promašaja utakmicu završio sa devet postignutih golova. Raspoložen je bio i desni bek Vojislav Brajović, koji je van linije devet metara šutirao osam puta, a postigao je šest golova. Za rivala u drugom kolu Melalopatiska će imati Dubočicu, dok će Proleter, u čijim redovima je najzapaženiji u prvom kolu bio levi bek Filip Milošević sa devet golova, put Pančeva.

Radnički je u Kragujevcu pobedio novajliju u ligi, ekipu Vranja, 36:31. Iako je u redovima tima koji sa klupe od ove sezone predvodi Zlatko Petronijević nedostajao konkretniji golmanski učinak (Perić i Jovanović, zbirno, pet odbrana), to nije sprečilo Miloša Barudžića da još jednom skrene pažnju na sebe, te je levo krilo Radničkog utakmicu završio sa 10 postignutih golova. Sa druge strane, krilni tandem vranjacnaca Maksić – Živković precizan je bio 14 puta. Nakon startne pobede, za tim iz Šumadije sledi gostovanje beogradskom Obiliću.

Ub je na premijeiu u Superligi poražen na svom terenu od Dubočice 34:24. Nekadašnji reprezentativac i golman Srbije Miroslav Kocić je sa 10 odbrana „kumovao“ trijumfu ekipe koju sa klupe predvodi Đorđe Teodorović, dok se igrački gledano najviše istakao Andrija Atanasković sa dvocifrenim brojem golova (10). U redovima domaćina, Lazić sa osam, odnosno provereni pivotmen Šaponjić sa šest golova, bili su najraspoloženiji u prvom kolu.

Poslednje, ali ne i najmanje važno, rukometaši Crvene zvezde slavili su protiv Obilića 28:22. Crveno-beli su lošle ušli u duel i na poluvremenu imali -3, a u nastavku su uspeli da preokrenu. Valja napomenuti da je sve to sa tribina ispratio srspki reprezentativac, Petar Nenadić.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE, 1. KOLO, REZULTATI:

Partizan – Jugović Kać 29:19

Metaloplastika – Proleter 38:26

Ub – Dubočica 24:34

Radnički – Vranje 1957 36:31

Crvena zvezda – Obilić 28:22

Vojvodina – Dinamo, 13.09. 18.00

 

Standings provided by Sofascore